Het is lente!

Ik hou van kippen. Ben opgegroeid met kippen als huisdier en toen manlief en ik van een klein rijtjeshuis zonder echte tuin, naar een huis met geschikte tuin verhuisden, was het eerste wat er geregeld werd een kippenhok en kippetjes.

Toen na enkele jaren kippenhouden er op een slecht moment vergeten was het kippenhok voor de nacht af te sluiten, en er die nacht een vos langskwam met honger, was ik het zó zat dat ik in een opwelling het kippenhok wegdeed en besloot nooit meer kippen te houden.

Toch bleef het kriebelen en was de wens om weer kippen te houden altijd aanwezig.

4,5 weken geleden kreeg ik van een vriendin een set bevruchte eieren van Serama kippen. Die heb ik in een broedmachine gestopt en na 21 dagen water en temperatuur controleren, eieren draaien en vooral heel veel wachten..kroop er zaterdagnacht 21 maart een kuiken uit het ei. En nog 1, en nog 1, en nog 1…

In totaal kropen er 6 kuikentjes uit het ei. Helaas zijn 2 ervan overleden maar de overige 4 maken het goed en groeien als kool!

 

Ik plaats regelmatig nieuwe foto’s en filmpjes van het viertal op instagram. Als je mee wil kijken kan dat via https://instagram.com/max_laadvermogen/

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud