De gids naar natuurlijk mooi haar

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik mijn haar verzorg, daarom heb ik alles nu maar eens op een rijtje gezet

Talg zorgt voor de aanvetting van je haar, als je het regelmatig doorborstelt wordt het talg verdeeld over je haar en kan het optimaal verzorgen.

Siliconen leggen een laagje om je haar, wat er voor zorgt dat het talg niet meer bij je haar kan komen en zodoende zal je haar droger worden.
Siliconen herken je door ingredientenlijsten te lezen: alles wat eindigt op –cone, -xane en –conol. De ingrediënten die eindigen op –none zijn conserveermiddelen en ok.

Als je haaroducten met siliconen gebruikt moet je een shampoo gebruiken die sls bevat, deze is krachtig genoeg de siliconen weer uit je haar te wassen. Sls is echter zo krachtig dat het ook al je talg wegwast, en hiermee je hoofdhuid en hoofdhaar uitdroogt. Gebruik je wel siliconen maar geen shampoo met sls, dan krijg je build-up wat resulteert in futloos, vettig uitziend haar.

Het beste evenwicht krijg je als je een milde shampoo gebruikt zonder sls ( bijvoorbeeld yes to carrots, sebamed, Dr. Organic, Organix) en een conditioner zonder siliconen (bijvoorbeeld yes to carrots, Dr. Organic, Organix, Freedman, Inecto)

Vooral wat langer haar mag regelmatig een oppepper hebben in de vorm van een maskertje. Ik zweer bij Ultra Cholesterol van Softsheen Carson ( te koop bij Kruidvat en Etos)

Na het haren wassen gebruik ik altijd de xtra virgin olive oil hair milk van Pink XVO, te koop bij Kruidvat.

Vooral langer haar, en met name krullend haar kan daarnaast nog wel wat extra vet gebruiken. Kokosolie is uitermate geschikt, dit wordt door je haar opgenomen en verzorgt en geeft direct een mooie glans. Je hebt hier maar heel weinig van nodig, een doperwtje qua grootte is genoeg voor schouderlang haar.

Mijn persoonlijke favoriet is Monoï-olie van Yves Rocher. Deze olie is niet voor elk haartype geschikt, dit zul je voor jezelf uit moeten zoeken of dit het geval is. Deze olie is ook te gebruiken om je huid te verzorgen dus mocht het voor je haar niets zijn kun je hem altijd nog ergens anders voor inzetten.

En wat natuurlijk het belangrijkste is van allemaal: knapt je haar er nou echt van op? Kijk en oordeel zelf maar :-)

20140210-200531.jpg

20140210-200542.jpg

Tussen beide foto’s zit zo’n anderhalf jaar.

Het is even doorzetten want je haar zal moeten wennen aan deze nieuwe behandeling, maar daarna wil je nooit meer siliconen gebruiken :-)

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud