Aardappelsoep

Ik heb er geloof ik wel patent op: recepten waar men een wenkbrauw bij optrekt. Zo ook deze aardappelsoep. Je moet je gewoon even over de naam heenzetten want echt! Het is heel erg lekker.
Nee maar echt.

20140730-204338.jpg

Wat heb je nodig?

  • 500 gram aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1 blik maïs
  • 1pakje gerookte spekjes
  • crème fraîche

Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en doe ze in een soeppan waar je een klontje boter in hebt laten smelten. Voeg de knoflook, de bouillontabletten en 1,5 liter water toe, breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten sudderen tot de aardappel gaar is. Bak ondertussen de spekjes krokant.

Doe de helft van de maïs in de pan bij de aardappels en pureer alles glad. Voeg de spekjes en de rest van de maïs toe, en roer er in je bord nog een lekkere lepel crème fraîche doorheen.

Smakelijk!

One comment

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud