Appelkersenkruimeltaart

Gisteren zijn we bij vrienden gaan eten en ik zou voor het toetje zorgen. Omdat appeltaart er eigenlijk altijd wel in gaat, maar ik ook wel behoefte had aan appeltaart met een twist, bakte ik er een met een blikje kersenvlaaivulling door de appels gemixt. Het resultaat was erg smakelijk!

Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g kleingesneden boter
  • 1 groot ei
  • mespuntje zout

Voor de vulling:

  • 4 Elstar appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 blikje kersenvlaaivulling

Voor het kruimeldeeg:

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Ingrediënten voor het deeg tot een bal kneden en in de koelkast laten rusten. Appels schillen en in kleine stukjes snijden. Mengen met de kersenvlaaivulling en de kaneel. Springvorm van 24 cm invetten en bekleden met het deeg. Prik op de bodem een paar gaatjes met een vork. Stort de vulling er in en bedek met het kruimeldeegje. 60 Minuten in de oven. Lekker!

This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud