Bakker, heeft u ook worteltjestaart?

Het rotkonijn! Worteltjestaart is heerlijk!

Doel 16 schrijft mij voor dat ik 10 verschillende taarten moet bakken. Aangezien een cupcake een taart in portie-formaat is vind ik dat ook gewoon tellen :-)

Worteltjestaart dus!

worteltjestaart

Recept:

150 gram boter
200 gram witte basterdsuiker
150 gram geraspte wortel
snufje zout
2 theelepels speculaaskruiden
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
100 gram gehakte noten (ik gebruikte pistachenoten)
Rozijnen naar smaak

Glazuur
100 gram roomkaas
2 lepels crème fraîche
1 eetlepel boter
125 gram poedersuiker
zakje vanillesuiker of vanillearoma
1 eetlepel citroensap

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer in een mengkom de geraspte wortel, suiker, zout, rozijnen, noten, eieren, speculaaskruiden, en gesmolten boter door elkaar.
Zeef het bakmeel en roer het met het bakmeel door het wortelmengsel heen.
Bekleed een muffinvorm met papiertjes en schep in elk vormpje een goede ijslepel vol beslag.
Wil je hier tóch een taart van maken, beboter dan een 20cm vorm en bekleed de bodem met bakpapier.
Bak ongeveer 25 minuten (cakejes) of ongeveer een uur als je er een taartje van maakt.

Maak een zacht glazuur door de poedersuiker met de boter, de roomkaas, de crème fraîche, de vanille en het citroensap romig te roeren. Spatel dit op de cakejes of bedek er de bovenkant van de taart mee.

2 comments

  1. wietske says:

    deze lente wordt ons konijn 10 jaar oud.
    Ik heb de kinderen dan beloofd worteltjestaart te maken. :-) Als deze lekker is hoef ik niet meer te zoeken.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud