Bananen-cake

Er werden hier heel wat bananen gegeten in de week. Ik moest ook speciaal wat bananen achterhouden om extra rijp te laten worden voor dit recept.
Nadat mijn kinderen deze cake proefden, besloten ze acuut dat er voortaan geen banaan meer ‘puur’ gegeten zou worden, maar de bananen alleen nog werden gespaard om deze cake vaker te kunnen eten. Meer dan goedgekeurd dus.

Bananen-cake
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3 rijpe bananen
  2. 260 gram bloem
  3. 1 theelepel bakpoeder
  4. snufje zout
  5. 115 gram roomboter
  6. 165 gram witte basterdsuiker
  7. 2 eieren (M)
  8. 1 theelepel kaneel
  9. 1 kopje rozijnen
  10. 100 a 150 gram fijngehakte pure chocolade
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Neem een grote mengkom, doe hier de bloem, bakpoeder, zout, basterdsuiker en kaneel in.
  3. Smelt de boter, laat het wat afkoelen. Roer hier de eieren doorheen.
  4. Prak de bananen door het ei/botermengsel.
  5. Mix dit mengsel met een spatel goed door de droge ingrediënten heen.
  6. Roer de rozijnen en chocolade door het beslag.
  7. Beboter een mooie tulband, stort hier je beslag in en bak je cake voor ongeveer een uur. Hij is gaar als je een satéprikker in de cake kan prikken en hem er schoon uit haalt.
  8. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.
  9. Bestrooi met poedersuiker.
Met liefde gedragen http://metliefdegedragen.nl/
Bananencake
Bananencake
Bananencake

This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud