Best scones ever!

Benodigdheden:

  • 350 gram zelfr. bakmeel
  • 1/4 tl zout
  • 85 gram koude boter, in blokjes
  • 4 el lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram yoghurt
  • 4 el melk
  • 1 tl vanilleessence
  • 1 ei, losgeklopt met 1 el melk

Bakplaat in de oven voorverwarmen op 220 C. Bloem, zout en bakpoeder door elkaar mengen en de boter er doorheen werken. Kan met 2 messen snijden, kan met keukenmachine. Als de boter er doorzit, de suiker toevoegen.
Yoghurt, melk en vanille 1 minuut in de magnetron tot het heet is. Toevoegen aan het bakmeelmengsel en snel doorelkaar werken. Niet kneden anders worden je scones taai!
Deeg paar keer vouwen en platdrukken tot het redelijk glad is. Ongeveer 4 cm dik uitrollen, met een uitsteker rondjes van ongeveer 7 cm doorsnee uitsteken. Het resterende deeg bij elkaar hopen en weer uitsteken tot er geen deeg over is.
De scones bestrijken met het ei/melkmengsel en op de hete bakplaat zetten.
In 12 minuten afbakken.
Heerlijk!

This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud