Buttermilk Pancakes

IMG_5270.JPG

Gewone pannenkoeken zijn heerlijk maar soms nog best bewerkelijk om te bakken.
Voor snelle trek tussendoor, of als alternatieve maaltijd kan ik je deze pannenkoekjes van harte aanbevelen.
Gemaakt met karnemelk en zelfrijzend bakmeel, wat zorgt voor heerlijk luchtige pancakes. Je bakt ze met z’n drieën of vieren tegelijk dus dat schiet lekker op.

Ingrediënten:
(Voor 12 pancakes)

  • 1 ei
  • 1 cup zelfrijzend bakmeel
  • 1 cup karnemelk
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • mespuntje zout
  •  

    Bereidingswijze: gooi alle ingrediënten in een beslagkom en roer het snel klontvrij.
    Verhit een koekenpan op matig vuur en gooi er een klontje boter in. Maak met een saus- of juslepel kleine rondjes beslag, diameter ongeveer 10 cm. Ik kan er 4 tegelijk kwijt in mijn koekenpan, je kunt zelf het beste inschatten wat je kwijt kan cq. aandurft.

    IMG_5268.JPG
    Als de pannenkoekjes droog worden langs de randen draai je ze met een spatel om. Laat ze nog 1 minuutje bakken en klaar zijn je eerste pannenkoekjes!
    Heerlijk met stroop/kaneelsuiker/poedersuiker/jam/enz.

This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud