Geroosterde spruitjes

Van mijn 3 kinderen is er een die een ongelooflijke hekel heeft aan spruitjes. Maakt niet uit hoe ik ze klaarmaak, ze moet er van kokhalzen.
Tot ik spruitjes roosterde in de oven. Ik zal niet liegen, ze at er alsnog maar 1 (zonder kokhalzen!) maar ik vond ze zelf episch genoeg om te besluiten ze vaker zo klaar te maken :P

IMG_4607.JPG

Benodigdheden:

  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd.
  • 3 wortelen, geschild en in stukjes van 1,5 cm
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1,5×1,5 cm
  • bacon in dobbelsteentjes
  • 1 eetlepel verse tijm, van de takjes gerist
  • Falksalt flakes, ik heb de knoflookvariant.

Verwarm de oven op 180 graden. Kiep alle ingrediënten in een bakblik, overgiet met olijfolie, hussel alles lekker ff met je handen door en schuif alles de oven in. Elke 10 minuutjes voorzichtig omscheppen, na een minuut of 30 is alles gaar. Haal uit de oven en strooi er saltflakes naar smaak over.
Eet erbij wat je lekker vindt, wij hadden aardappelpuree en een rundersaucijs. Omnomnom!

This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud