Hummus


Als je echt bazenvoedsel wil eten, moet je hummus eten.

Lekker om je brood in te dippen, om je rauwkost doorheen te halen of om gewoon zo van de lepel te eten als je er geen genoeg van kunt krijgen. Ik zal je er in ieder geval niet om veroordelen als je dat laatste doet.
Ennieweej, het recept:

  • 1 blikje kikkererwten. Afgespoeld en uitgelekt.
  • 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tahin (niet smokkelen door dit weg te laten en later bij me komen klagen dat je hummus niet lekker was!)
  • Sap van 1 citroen
  • Theelepel komijnpoeder
  • Goede olijfolie (ongeveer 3 eetlepels)
  • Peper en zout naar smaak

Doe alles in een foodprocessor en laat draaien tot je een smeuïg geheel hebt.

Doe je hummus in een bord of ondiep schaaltje. Vervolgens druip je nog wat olijfolie over de hummus en garneer je je bordje met wat gerookt paprikapoeder en grof zeezout.

Lekker!

This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud