Kruidkoek met chocolade en noten

Ideaal voor bij een grote mok thee, of een kop warme chocolademelk ^_^

Ingrediënten:
500 g zelfrijzend bakmeel (of ca. 500 gram bloem met 25 gram bakpoeder)
350 g bruine basterdsuiker
2 mespuntjes zout
4 eetlepels koekkruiden + nog wat extra kaneel en kruidnagelpoeder
5 dl melk
250 gr noten naar keuze + gedroogde cranberries (en/of rozijnen) gemengd
150 gr pure (ook als je geen puur lust, dat hele pure proef je niet meer en melkchocolade smelt te veel) chocolade in stukjes gebroken

Zeef het bakmeel, suiker, zout, kruiden, kaneel en kruidnagelpoeder in een kom, mix de melk erdoor (het deeg loopt in een dikke band van je deeghaken) dan de noten/cranberries en chocoladestukjes erdoor. Tulband vullen en dan een uur bakken op 175 graden in het midden van de oven. (Bij klein bakblik (normaal cakeblik) volstaat de helft van de ingrediënten)

Er gaat inderdaad geen boter in en ook geen eieren, maar de koek is absoluut niet droog.

Recept met dank aan Yukiko :-)

This entry was posted in Recept.

5 comments

  1. Jolijt says:

    Hij is echt heel erg lekker! Hij was hier binnen een paar dagen op :D
    Ik had er nog niet van gehoord dat m`n site niet te volgen is, zal eens kijken of ik er achter kan komen wat het probleem is :-)
    Groetjes Mariëlle

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud