Lemon Curd

Er zijn dingen die je koopt uit gemakzucht, uit gewoonte, of omdat je niet weet dat het zo simpel is om het zelf te maken. 

Lemoncurd is zo’n ding. Ik was er in de supermarkt naar op zoek maar kon het niet vinden en besloot dus om het zelf maar te maken. Dat bleek zo simpel, en het resultaat zo lekker dat ik het met jullie wilde delen. 

Lemon Curd

Lemon Curd
Write a review
Print
Wat heb je nodig?
  1. 3 citroenen
  2. 200 gram suiker
  3. 125 gram ongezouten roomboter
  4. 2 eieren M
Instructions
  1. Neem een pan waar je een laagje water in doet. Deze breng je aan de kook. Vervolgens zet je hier een hittebestendige kom op die in de pan hangt. Zo kun je au bain marie werken.
  2. Rasp 2 citroenen en doe de rasp met de boter en suiker in de kom. Pers de citroenen uit en voeg 130 ml gezeefd citroensap (velletjes en pitjes wil je niet in je curd) aan de boter/suiker/citroenrasp toe. Zorg er intussen voor dat het waterpeil in de onderste pan op orde blijft en voeg eventueel wat water toe. Laat het water steeds zacht koken.
  3. Kluts de eieren in een schaaltje en schenk deze in de kom terwijl je roert met een garde. De curd zal gaan binden en dikker worden. Wanneer hij de dikte van vla heeft is hij goed. Dit duurt wel eventjes, trek hier zeker een kwartier voor uit.
  4. Giet de curd in een platte schaal om af te koelen. Bewaar de curd in de koelkast. Hij is hier zo’n twee weken houdbaar maar ik vraag me af of hij dat haalt. Zó lekker!
  5. Eet het op een cracker, over je ijs, op een broodje, in je yoghurt, je kunt er mee bakken… eindeloze mogelijkheden als je het mij vraagt!
Met liefde gedragen http://metliefdegedragen.nl/

Bewaren

Bewaren

This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud