Pi-pa-pastinaak

Ondanks dat ik mezelf wel als een behoorlijke kliko beschouw -er is weinig wat je niet aan me kwijt kunt-  zijn er altijd dingen die ik nog nooit gegeten heb.

Omdat ik er geen trek in had. Omdat ik het nog nooit tegenkwam. Of gewoon, omdat het er niet van kwam. Vandaar doel 15; probeer 10 nieuwe soorten groente/fruit.

Toen ik een setje pastinaken tegenkwam besloot ik ze gewoon maar eens mee te nemen. en thuis te googelen naar een recept met betreffende wortels. Ik besloot ze te grillen met nog eea aan andere groentes. Risicospreiding, dat begrijp je zeker wel?

pastinaakRecept:Voor 4 a 5 personen:

  • 2 pastinaken
  • half bosje wortels
  • 1 courgette
  • bakje cherrytomaten
  • kipdrumsticks
  • 4 tenen knoflook
  • kaneel
  • 2 rode uien
  • olijfolie, peper & zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 190 graden. Snijd de pastinaak en wortels in blokjes en leg ze in een ovenschaal. Leg de kippenbouten erop. Wrijf de tenen knoflook fijn, roer ze door olie en sprenkel dit over de kip, pastinaak en wortel. Bestrooi met peper, zout en kaneel naar smaak. Zet 30 minuten  in de oven.

Giet het overtollige vocht en vet af.Haal de drumsticks uit de ovenschaal. Cherrytomaten, courgette in blokjes en rode uien in parten aan de ingrediënten in de ovenschaal toevoegen en voorzichtig omscheppen. Leg de drumsticks weer bovenop en zet het nog een minuut of 20 in de oven of tot alles goed gaar is.

Lekker!

 

 

 

4 comments

  1. Gwen says:

    Nom! De laatste keer dat ik zo’n schotel in de oven deed waren de groenten een beetje aangebrandt. Volgens mij was het niet zo’n goed idee om het recept te volgen (meer dan een uur op 220 graden). Maar dit ziet er goed uit :D

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud