Speculaascupcakes

Ingrediënten:
– 200 gram roomboter
– 200 gram donkerbruine basterdsuiker
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 tl speculaaskruiden
– 4 eieren (M)
– Amandelspijs

Voor de toef:
– 100 gram mix voor botercreme
– 100 gram poedersuiker
– 200 ml water
– 250 gram roomboter
– 2 tl amandelessence

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de boter romig met de basterdsuiker. Meng de eieren 1 voor 1 in tot alles goed is opgenomen. Voeg het bakmeel en de speculaaskruiden toe en stop met mixen als de mix homogeen is.
Snijd de spijs in blokjes ter grootte van een suikerklontje.
Schep een bolletje beslag in een bekleed muffinblik en druk er een klontje spijs in.

Bak 25 minuten en laat afkoelen.

Maak dan de mix volgens de aanwijzingen op de verpakking en spuit een mooie toef op elke cupcake. Versier naar eigen inzicht.
Op kamertemperatuur het allerlekkerst!

This entry was posted in Recept.

3 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud