Vega Chili

Omdat het deze week de Week zonder Vlees is, en ik steeds grotere ethische bezwaren krijg om met vlees te koken/bakken/braden, was dit een goed moment om eens wat vega-recepten aan het standaardrepertoire toe te voegen.

Met dit recept maak je  makkelijk een grote pan chili. De ene dag lekker op een wrap met wat crème fraîche en sla, en de volgende dag met bijvoorbeeld frietjes en een royale hoeveelheid kaas. Ook geschikt om in te vriezen en in te zetten op een dag dat je lijf zegt ‘zoek het lekker zelf uit’

 

Ik geef je hier een recept waar makkelijk 6 man van kan eten. Of 3 man 2 keer. Of 2 man 3 keer. Je kunt vast zelf wel rekenen.
En vind je het teveel, dan halveer je de hoeveelheden gewoon.

Vega Chili
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 gram belugalinzen
  2. 2 uien, in blokjes
  3. 2 paprika's, in blokjes
  4. 2 blikken tomatenblokjes
  5. 2 tenen knoflook
  6. 2 blikken kidneybonen (zonder saus!)
  7. 1 blikje maïs
  8. 1 blik zwarte bonen
  9. 1 tl tomatenpuree
  10. 1 tl komijnpoeder
  11. 1 tl gerookt paprikapoeder
  12. 1 tl chilipoeder
  13. 1 tl zout
  14. 1 tl peper
  15. Olie
Instructions
  1. Kook de linzen in hun dubbele hoeveelheid water zonder zout, in ongeveer een half uur gaar. Giet af en zet opzij.
  2. Fruit de ui in een lekkere plens olie, en voeg de paprika toe. Roer goed door. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze lekker mee tot hij ontzuurd is. Voeg hierna de kruiden en de peper en zout toe, en schep het geheel om tot er een fijne geur van af komt. Voeg de tomatenblokjes toe, knijp de knoflook boven de pan uit en draai het vuur laag. Laat minstens een half uur sudderen.
  3. Spoel de bonen en maïs af in een vergiet en roer deze door de chili. Laat goed doorwarmen. Roer de linzen er vlak voor het opdienen doorheen.
  4. Wanneer de saus nog te nat is kun je deze binden met wat maizena.
Met liefde gedragen http://metliefdegedragen.nl/
This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud