Vlierbloesemsiroop

Ik weet niet of je het gezien hebt buiten, maar de vlierstruiken staan in bloei. Dat ruikt niet alleen heerlijk, je kan er ook heerlijke dingen mee bereiden.

20140602-160050-57650201.jpg

Pluk vlierbloesemschermen (kies wel mooie waarvan alle bloempjes open zijn en diegene die nog niet uitgebloeid zijn) en schud ze goed uit om van ongedierte af te komen. Doe de schermen zonder tak in een pan en giet er water op tot alle schermen onder water staan. Niet overdrijven, dat komt de smaak niet ten goede.

Zet op een koele plek en laat 24 uur staan.
Zeef de bloemen uit het water en schenk alles door een natgemaakte, schone theedoek.
Nu heb je een zo goed als heldere vloeistof over.
Deze meet je af en per liter vocht, voeg je 1250 gram suiker en 20 gram citroenzuurpoeder (te koop in taartdecoratiewinkels) toe.
Verhit dit goed maar laat het niet koken!
Tenslotte giet je je siroop in schoongemaakte, met soda uitgekookte, flessen zodat je deze goed kunt bewaren.
Heerlijk aangelengd als limonade, door je yoghurt of bijvoorbeeld over je pannenkoek ^_^

This entry was posted in Recept.

2 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud