White chocolate cheesecake…

…with cherries on top!

Ingrediënten
* 100 gr biscuit
* 50 gr boter
* 1 blik kersenvlaaivulling

Vulling:
* 60 ml slagroom
* 180 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 1 theelepel vanilleessence
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei

Voorbereiding
* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

Bodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten

Vulling:
* slagroom en witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, vanille, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de oven laten afkoelen, met de deur op een kier
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* kersenvlaaivulling over de cheesecake smeren en eventueel garneren met wat witte chocolade

Eet smakelijk!

This entry was posted in Recept.

Geef een reactie

CommentLuv badge
Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud